Hoe ontwerpen we een print?

Een nieuwe print is niet zomaar gemaakt… of eigenlijk nee dat is niet waar. Een nieuwe print is zo gemaakt, maar een Ole Hansom print niet! We steken veel tijd en zorg in het ontwerpen van nieuwe prints.

Niet alleen is van belang dat het ontwerp simpel en krachtig is. Ook het nadenken over welke onderdelen van de print hoe worden gemaakt zijn van belang. Welk onderdeel gaan we printen op het katoen, welk onderdeel werken we af met een transfer of vilt laag en welk onderdeel gaan we borduren.

Vervolgens op welke materialen gaan we het aanbieden en het maken van proefversies zijn van belang. Zo is bij het printen op katoen het zaak een juiste balans in kleur en wit te vinden.

De finishing touch is het geheel fotograferen en op de website zetten zodat u als bezoeker het product kunt bestellen. En daarna is het uiteraard zaak dat wij de shirts maken, immers wij maken alleen op bestelling en alles in onze eigen studio. Kortom voordat iets een “stempel” Ole Hansom print heeft zijn we aardig wat stappen onderweg!