Eerijk en vrolijk

We willen dat onze kleding eerlijk en vrolijk is. Eerlijke kinderkleding. Wat is dat dan? Wanneer is het eerlijk? Als het milieuvriendelijk wordt geproduceerd? Als de arbeidsomstandigheden van degene die het maakt goed zijn? Als de prijs die je ervoor betaalt eerlijk is? Lastig. Ook voor ons als kinderkleding bedrijf lastige vragen, maar wel vragen waar we mee bezig moeten zijn. Dat zal nooit helemaal lukken maar we streven wel dit na. Eerlijke kleding, bij voorkeur uit Nederland op een vriendelijke manier geproduceerd.

Een voorbeeld hiervan is dat wij momenteel onze tshirts laten maken van bio-katoen. Het katoen is in de basis hetzelfde als normaal katoen, alleen er wordt bij bio-katoen beter gelet op hoe het katoen wordt gemaakt. Minder gebruik van bestrijdingsmiddelen en bij het kleurproces wordt er minder water gebruikt. Gelukkig is er in de textielindustrie al een trend gaande dat er meer en beter wordt gekeken naar de produktie ervan. Zowel voor gebruik van chemicaliën maar ook de arbeidsomstandigheden van de mensen die het maken.

Bio-katoen is een soort voorloper hierop en de hoop bestaat dan ook dat de industrie uiteindelijk overstapt op 1 produktiemethode die aansluit bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid die we als bedrijven moeten nemen. Naast biokatoen werken wij ook met gewoon katoen. Dit is nodig omdat helaas biokatoen nog niet voor alle kleding mogelijk is. 

Momenteel zijn we kleding aan het selecteren voor baby en peuterkleding.  Ook hier houden we weer rekening met de mogelijkheden van goed en eerlijk katoen. In tegenstelling tot veel andere kledingbedrijven hebben wij een voorkeur om het textiel te laten maken in Nederland. Dat lukt niet altijd maar waar het kan doen we dit. Momenteel zijn we in selectie van een Nederlands textielbedrijf. Ook kijken we naar landen waar de arbeidsomstandigheden op textiel gebied goed zijn. Zo zijn we naast een Nederlandse producent ook in gesprek met een producent in Peru die hoogwaardig katoen kan leveren. Dit tezamen met trends als bamboekatoen en andere vormen van katoen. Hoge afwerking, fijne stof, goede kwaliteit en pasvorm staan bij ons voorop in deze keuzes.

We luisteren goed naar onze cliënten en herkennen de sterke behoefte aan dit soort eerlijke kleding. We hopen na de zomer baby en peuterkleding voor onze ontwerpen te kunnen aanbieden en laten dan weten welke keuze er is gemaakt! We gaan niet over 1 nacht ijs in elk geval. Alles moet kloppen en goed zijn bij ons.

Het Ole Hansom team

Eerlijke kinderkleding en vrolijke kinderkleding