Kleurige shirts dankzij witte inkt...

We zijn de afgelopen weken op de webshop vooral gestart met onze t-shirts. En hoewel we veel meer dan shirts gaan brengen de komende maanden vormen ze wel een belangrijke eerste stap. Kleur speelt een cruciale rol. Onze shirts moeten eruit spatten van kleur.

Dat doen we door als laatste laag te borduren of vilt aan te brengen op het shirt, maar de basis van het geheel wordt gevormd door de inkt op het shirt. Printen op een shirt gaat niet vanzelf. Een shirt moet eerst een voorbehandeling krijgen. 

Allereerst wordt het shirt geperst onder een hittepers om eventuele vocht in het katoen eruit te halen. Hoe minder vocht hoe beter de hechting van de inkt. Indien het zoals bij ons om gekleurd katoen gaat dient daarna het shirt voorbehandeld te worden. De voorbehandeling zorgt ervoor dat de te printen inkt beter hecht. Na de voorbehandeling kan er geprint worden. 

Tijdens het printen op gekleurde shirts moet er eerst witte inkt op het shirt worden aangebracht. Deze inkt zorgt ervoor dat de kleuren waaruit het figuurtje bestaat in de juiste kleur op het shirt komen. Zouden we die witte laag niet aanbrengen mengen de kleuren zich met de kleur van het shirt en zouden er dan heel anders uit zien. Vergelijk het als je vroeger ging vingerverven. Als je dan blauw en geel mengde kreeg je groen. Dat is hier niet anders. De witte inkt zorgt voor de basislaag zodat daarna de kleurechtheid gegarandeerd is.

Na de witte laag print de katoenprinter de kleurlaag. Hierna wordt de hele print verhit en daarmee in de vezels van het shirt geplaatst. In geval van een special shirt voegen we hierna een vilt laag toe en in sommige gevallen borduren we onderdelen van het shirt. Hiermee springt dat onderdeel, bijvoorbeeld een pet of neus of oor, van de afbeelding er nog meer uit en voelt het zacht aan. Helemaal aan het eind van het maken van het shirt  Tot slot voegen we nog een label van Ole Hansom toe in de nek.

Een hoop stappen, waarbij vooral de witte inkt een cruciale rol speelt om al die kleuren op een goede manier op het shirt te krijgen!

Laat een reactie achter